איך זה התחיל?
כחלק מקהילת הסטודנטים ובוגרי האקדמיה למוזיקה, מצאנו את עצמנו מוקפים במוזיקאים עם ההכשרה הטובה ביותר בארץ, שרוצים ללמד יותר שיעורי נגינה – ולא יודעים איך לפרסם את עצמם ולהשיג תלמידים. במקביל, אנחנו יודעים שהשוק מוצף במורים לנגינה עם הכשרה שאינה מספקת לדעתנו. החלטנו שאנחנו רוצים להנגיש לקהל את המוזיקאים והמורים הטובים ביותר.
מבחינתנו זו שליחות: גם לוודא שאנשים יקבלו מורים מוכשרים שיתאימו להם בצורה הטובה ביותר, וגם לתת למורים הזדמנות להתמקד במוזיקה ובהוראה – ולא בפרסום ובשיווק.
השמועה פרסה לה כנפיים, עוד ועוד תלמידים ומורים הצטרפו אלינו. די מהר גילינו שהפכנו לרשת הגדולה בירושלים למורים לנגינה, שם ביצענו כבר מאות "שידוכים" בין מורים לתלמידים. הבנו שגוש דן מחכה לנו – והינה אנחנו גם כאן.
אירועים לקהילת בית הספר
במהלך השיעורים גילינו שהתלמידים צמאים לעוד ידע והבנה של המוזיקה, אבל לא רוצים לפספס זמן שיעור יקר שבו רוצים להתמקד בנגינה. כך נולד הרעיון לשיעורי תיאוריה קבוצתיים, ולקורסים של העשרה במוסיקה שאנחנו פותחים.
עם הניסיון, ראינו שחיבור בין תלמידים עושה הרבה טוב לכולם, מעלה את המוטיבציה, ומשפר את תהליך הלמידה. לכן החלטנו להוסיף פעילויות העשרה לקהילת ביה"ס, בהן תלמידים נפגשים. מעבר לערך המוזיקלי שלהן, הן מגבשות בין תלמידי ביה"ס, יוצרות קהילה של אנשים שלומדים יחד מוזיקה, תחושת שייכות, והנאה גדולה יותר מהתהליך.
קונצרט תלמידים לסיכום תקופה זה עניין מאוד משמעותי עבור התלמידים: יוצר מוטיבציה, התרגשות חיובית, מקדם משמעותית את רמת הביצוע, ויוצר את אירוע השיא של השנה. אבל ראינו שמורים רבים אינם מקיימים קונצרטי תלמידים, לפעמים מכיוון שאין להם מספיק תלמידים, ולפעמים בגלל הצד הלוגיסטי המורכב שכרוך בכך. לכן החלטנו לקיים קונצרט תלמידים חגיגי בסוף כל סימסטר.
מוזיקה ככלי ביטוי
אנו מאמינים שלכולם מגיע לדעת להשתמש במוזיקה ככלי לתקשורת ולביטוי עצמי, ולקבל לשם כך הדרכה מתאימה.
מוזיקה היא השפה האנושית הקסומה מכולן, השפה הראשונה בהיסטוריה, היחידה שטבועה לנו בגנים ומחברת בין כל התרבויות. אנו מאמינים שכל אדם צריך לקבל לפחות כלים בסיסיים כדי לתקשר עם אחרים בשפה המיוחדת הזאת! לנגן עם חברים (או אפילו עם זרים), יוצר מפגש חברתי עם חיבור והקשבה הדדית יוצאת מן הכלל, סוג של "חוויית אקסטרים" שהחיים מציעים לנו, וחיבור עמוק שלדעתנו אסור להחמיץ.
בנוסף, המוזיקה היא כלי עוצמתי במיוחד לביטוי אישי, שחרור לחצים, פורקן. לנגן זו דרך מושלמת להתחבר לעצמך, לתת לגוף ולנפש לשחרר את כל קשיי היום-יום. אין דבר מספק יותר מנגינה כשבוערים בך רגשות חזקים במיוחד, אם התרגשות ושמחה ללא גבולות ואם כעס או עצב.
אנו מאמינים שהעולם יכול להיות מקום טוב יותר, אם כל אחד ייקח לעצמו בכל יום זמן קבוע, אפילו רק 10 דקות, כדי לבטא את עצמו בנגינה. כך שללמד מוזיקה מבחינתנו היא שליחות חשובה.
מה הופך מורה למורה טוב?
מוזיקה זו אמנות אחת, אבל להיות מורה זו אמנות נפרדת. מורה למוזיקה צריך לשלוט ב-2 התחומים הללו.
מורה טוב מבחינתנו צריך קודם כל יכולת הקשבה והכלה. צריך לדעת לשים את התלמיד במרכז, לגייס את מלוא הריכוז ותשומת הלב לטובת התלמיד וההתקדמות שלו. לדעת להוביל, להנהיג ברגישות, להגיד את הדבר הנכון בזמן הנכון, להיות ברור וחד. להיות מודל לחיקוי – מבחינה מוזיקלית ומבחינות אחרות.
אם לתלמיד יש רקע קודם במוזיקה, המורה חייב לדעתנו להיות ברמה מוזיקלית גבוהה פי כמה מהתלמיד, ומקצוען בתחומו, וזאת כדי שהמורה יוכל להוביל תהליך נכון ובריא.
כל אדם הוא עולם ומלואו, ומורה חייב לדעת להתאים את עצמו לתלמיד, מבחינת סוג החיבור האישי, בחירת סילבוס הלימוד, הסגנון המוזיקלי, קצב ההתקדמות, היעדים ועוד.
"מוזיקה זה לא בשבילי", "כבר ניסיתי פעם ולא הלך", "לא התחברתי"
אלו משפטים שאנחנו שומעים על בסיס יום-יומי, אבל אנחנו לא מאמינים בהם! כולם אוהבים מוזיקה, והמוזיקה מתאימה לכולם. כל אחד יכול, אם רק ימצא את הדרך והמורה שמתאימים לו.
המוזיקה היא עולם ומלואו, קל ללכת בו לאיבוד. אם נשארתם עם טעם רע משיעורי מוזיקה – כנראה שהמורה לא התאים לכם. אולי החיבור האישי לא היה טוב, אולי הוא דחף לסגנון מוזיקלי שלא מושך אתכם, ואולי הוא לא היה רגיש מספיק לצרכים שלכם.
השוק מוצף במורים למוזיקה, והמוזיקה היא עולם ענק שקל ללכת בו לאיבוד. כל אחד צריך ללכת במסלול שונה, לפי העדפות סגנוניות, האופי, צורת הלמידה ועוד. קל מאוד ליפול על מורה שלא מתאים לכם, ואם זה קורה – תרגישו תחושת החמצה, שעשויה ללוות אתכם כל החיים. צריך לדעת לבחור את מי שידע לקדם אתכם, בדרך הספציפית שמתאימה בדיוק לכם.
זה התפקיד שלנו בג'יני, לעזור לכם למצוא בדיוק את המורה שיתאים לכם, זה שתוכלו לפרוש איתו כנפיים ולהגיע למקומות מופלאים.
נשמח להיות בקשר, עם הרבה רגישות, הקשבה, סבלנות וכבוד. מתחייבים ל- 100 אחוז כנות מצידינו, ופרפקציוניזם בהתאמת המורה לתלמיד.
בחדר המורים שלנו תוכלו למצוא:
- כמעט 100 מורים למוזיקה.
- מתמחים ביותר מ-20 כלי נגינה שונים.
- מלמדים ב-4 ערים: תל אביב, רמת גן, גבעתיים וירושלים.
- כ-90% בוגרי אקדמיה או מסלול אחר ללימודים גבוהים במוזיקה.
- חלק מהמורים צעירים ופחות מנוסים, לעומת אחרים שנמנים בסגל ההוראה של אקדמיות למוזיקה.
עוד על המורים והמגוון
אחד היתרונות הגדולים של ג'יני, הוא סגל המורים העצום שלנו. כבר עכשיו יש אצלינו כמעט 100 מורים! ואל דאגה, אנחנו כמובן נדאג לבחור יחד אתכם את המורה המתאים ביותר.
אם תעדיפו, לדוגמה, מורה קלאסי שמתמחה בטכניקה ברמה גבוהה, או אם תרצו מורה שילמד אתכם באופן קליל שירים שאתם אוהבים – יש לנו אופציות מעולות להציע לכם.
כמעט כל המורים אצלינו הם בוגרי אקדמיות ומסלולי לימוד גבוהים במוזיקה, כלומר קיבלו את ההכשרה הטובה ביותר שניתן לקבל כמוזיקאים בישראל.
זכינו להצליח לאסוף כל כך הרבה מוזיקאים ברמה גבוהה, אך ורק בזכות העובדה שגם אנחנו היינו שם איתם באקדמיה, זכינו להכיר המון קולגות מוכשרים, ואת רובם הגדול אנחנו מכירים באופן אישי.
ההבדל העיקרי שתמצאו בין המורים שלנו הוא כמות הניסיון שלהם בהוראה, ולכן הבדלי המחירים ביניהם: מורה מנוסה מקבל תשלום גבוה יותר ממורה חדש.
במערכת הנתונים שלנו קיים רקע מפורט לגבי כל אחד מהמורים שלנו, כולל קורות חיים מקצועיים, היכן למד, לאילו הישגים הגיע, ואפילו כמות התלמידים שכבר יצא לו ללמד. יש לנו מידע גם אודות המיקום המדויק של השיעורים עם כל מורה, אורך השיעור, המחיר כמובן, וגם מידע אודות הנחות שהוא נותן. נשמח לשתף אתכם במידע, ולבחור יחד את המורה שיתאים לכם, כדי שגם אתם תוכלו ללמוד מוסיקה בכיף.
מקים ומנהל בית הספר
אנחנו מאמינים שרק מוזיקאי ש"עבר את כל המסלול", למד מוזיקה מגיל צעיר, נתקל בדילמות והכריע בהתלבטויות שבדרך, יוכל ללוות אתכם בביטחון בדרך שבה תרצו לצעוד, להתאים לכם מורה בצורה הטובה ביותר, וללוות אתכם בתהליך.
את הפרויקט יזם והקים המוזיקאי אורי אלוני.
אורי חי את המוזיקה מראשית חייו:
החל ללמוד בקבוצת טרום-כלי בגיל 3.5, ואחרי שנתיים עבר לשיעורים פרטיים בפסנתר. כבר בכיתה ז' החל להופיע עם להקות בטקסי ביה"ס, ועד סיום התיכון ניגן כמעט עם כל ההרכבים של מגמת המוזיקה, בסגנונות מוזיקליים מגוונים. במשך יותר מ-10 שנים למד טכניקה ומוזיקה קלאסית לפי החינוך הרוסי מהמורה המוערכת הגב' אירה קרסקו, ולאחר מכן למד כ-3 שנים נגינה, עיבוד והלחנה אצל המורה האמריקאי, מהידועים בצפון, רוברט ניסנזון ז"ל. בוגר מגמת מוזיקה בהצטיינות בהיקף של 10 יחידות לימוד, כולל רסיטל בסגנון קלאסי. במהלך התיכון גר לתקופה בצ'ילה (דרום אמריקה), ושם למד אצל 3 מורים בכירים: קלאסי, ג'אז והרמוניה. במשך שנה למד ג'אז בשיעורים פרטיים עם ראש מגמת המוזיקה. בין לבין, לקח שיעורי נגינה ולמד גיטרה, תופים, חליל צד ופיתוח קול. בוגר בהצטיינות של האקדמיה למוזיקה בירושלים ובעל תואר ראשון ביצירה רב-תחומית, שם קיבל שיעורים פרטיים מהמוזיקאים הטובים ביותר בארץ בפסנתר קלאסי (מר עמית דולברג), פסנתר ג'אז (מר רמי לוין) וקומפוזיציה (ד"ר בועז בן משה ופרופ' מיכאל וולפה). בנוסף, למד פסנתר במשך שנה עם ד"ר רז יצחקי, ממובילי הוראת הג'אז בארץ, ופיתוח קול עם דלית כהנא, מהמורות המובילות בתחום.
כיום אורי מתעסק במוזיקה במשרה מלאה:
- לימד בשיעורים פרטיים מעל ל-100 תלמידים במהלך יותר מעשור, ומגוון תחומים: פסנתר, גיטרה, תיאוריה, פיתוח שמיעה, הרמוניה, הלחנה, עיבוד, והכנה לבחינות כניסה לאקדמיה למוזיקה ולמוסדות נוספים.
- פסנתרן ומלחין בלהקת "הסמיילי פייסז", ששיריה מושמעים ב-88FM.
- מעבד ומנהל מוזיקלי של "מובילאיי בנד", להקת העובדים הרשמית של חברת "מובילאיי".
- מעבד ומנהל מוזיקלי של "להקת הנביאים", להקת הסטודנטים הרשמית של מכללה אקדמית "הדסה".
- פסנתרן בחבורת זמר בניצוחם של קורין אלאל וקובי אושרת, של משפחות שכולות מטעם עמותת "אור למשפחות".
- יוצר המוזיקה (ושחקן) לסרט "בבגה" של גן דה לנגה, אשר השתתף בפסטיבל קאן בצרפת, היה מועמד לפרס אופיר, זכה בפרס הראשון מטעם פורום מבקרי הקולנוע של פסטיבל ת"א, קיבל ציון לשבח מפסטיבל הקולנוע ירושלים וזכה בפרסים רבים נוספים בארץ ובעולם.
- מעביר קורס "בין הצלילים", מפגשי העשרה במוזיקה, אשר התקיים מספר פעמים, כולל ב"הקצה" – גלריה לאמנות בצפון.
- פסנתרן באירועים וטקסים שונים, מלחין שירים ויצירות, כותב טקסטים.
מנהל קשרי לקוחות
נועם, גיטריסט ומוזיקאי כ-13 שנים. חבר בלהקת הרוק המתקדם Li'ed משנת 2009, איתה הקליט 2 אלבומים והופיע ברחבי הארץ.
אורי אלוני, מקים ומנהל ביה"ס